Convocatòria Roda de Premsa. Vaga General Feminista 8M 2022

Roda de Premsa:  Dimarts 1 de març
                              A les 10.30 hores 
                              Carrer de Sepúlveda, 148 de Barcelona.

Un any més, la Confederació General del Treball convoca Vaga General Feminista de 24 hores aquet proper 8 de març de 2022.

Després d´una dura crisi sanitària on la nefasta gestió ens ha deixat més exposades a les dones i persones no binàries, arrossegant-nos a la pèrdua de la feina i l´habitatge. Ara ens trobem amb una altra nova agressió per part del capital i la patronal, després d´haver estat aprovada la “nova” reforma laboral. Una reforma que no compleix amb les expectatives de la classe treballadora i revalida les reformes anteriors.

La No derogació de les reformes laborals suposa la perpetuació de la discriminació de gènere, la contínua feminització de la precarietat, l’augment de l’atur femení i de totes les opressions que patim, pel fet que, en un altíssim percentatge som les dones, persones no binàries i racialitzades les que arrosseguem les conseqüències de la impunitat que gaudeix la patronal; l’acomiadament lliure, externalització dels treballs feminitzats o la normalització dels ERTOS.

A tot això, li hem de sumar la vulneració contínua dels nostres drets laborals i la manipulació dels plans d´igualtat per rentar la imatge de les grans empreses de cara a la galeria. No es destinen els recursos necessaris per millorar la conciliació familiar, les situacions de les dones i generes dissidents, ni s´implementen mesures que realment ens condueixin a una igualtat afectiva.

Ni que parlar sobre, l´increment de la violència masclista, les violacions en grup, l’assetjament sexual i la violència institucional i masclista. A més, els últims dies estem observant com el capital i els seus interessos, totalment aliens al poble, posa en risc les vides de moltes companyes i infants, obligades a fugir de les seves cases per una guerra irracional i patriarcal. Per aquests i molts més motius convoquem, un any més, Vaga General feminista de 24 hores aquest proper 8M.

Per traslladar  la informació d’aquesta jornada de lluita als mitjans de comunicació, us convoquem a una roda de premsa:

                                     Dimarts 1 de març
                                     A les 10.30 hores 
                                     Carrer de Sepúlveda, 148 de Barcelona.

Comparteix