CGT dóna suport a les manifestacions a Polònia que clamen pel dret a l’avortament

El dret de les dones a decidir lliurement sobre els seus cossos és una lluita tan important que traspassa fronteres

La Confederació General del Treball (CGT) ha emès un comunicat en el qual expressa el suport i la solidaritat amb el poble polonès que durant aquests dies es mobilitza massivament en resposta a la supressió del dret a l’avortament al país.

CGT indica que les dones són les propietàries dels seus cossos i per tant tenen la llibertat de triar i decidir sobre ells. És per això que des de la CGT ens sumem a l’exigència d’un avortament lliure, segur i gratuït en els serveis públics per a totes les dones, incloses les menors d’edat.

CGT recorda que el dret a decidir de les dones és una lluita històrica que recorre els carrers i les places de tot el món, ja que no existeix cap país en el qual es reconegui el dret a l’avortament lliure i segur, com recomanen organitzacions internacionals com l’OMS. A més, l’organització anarcosindicalista indica que aquest dret ajudaria sens dubte a prevenir les morts prematures de moltíssimes dones que es veuen obligades a practicar interrupcions dels seus embarassos de manera clandestina, quan els serveis públics dels Estats en els quals viuen no reconeixen el dret a decidir sobre els seus cossos i les seves vides.

Des de CGT manifestem que ens unim a la crida internacional de Inicjatywa Pracownicza (IP) per la lluita per a eliminar l’avortament del codi penal polonès.

Gabinet de premsa del Comitè Confederal de la CGT

http://rojoynegro.info/articulo/eje-violeta/cgt-apoya-las-manifestaciones-polonia-claman-el-derecho-al-aborto
Comparteix